kinderosteopathie

Osteopathie is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt behandeling door het kind als aangenaam ervaren.

Een osteopaat werkt bij baby’s uitsluitend met zachte mobiliserende technieken. Baby’s worden nooit gemanipuleerd.

Ieder kind vergt een unieke benadering. Als er een bepaalde problematiek optreedt in een van de aspecten van de ontwikkeling, dan heeft dit invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Een osteopaat zal het gehele lichaam onderzoeken om de oorzaak van de klachten op te sporen en daar te behandelen waar het nodig is.
Als de oorzaak weg is, kan het lichaam het evenwicht weer terug vinden en
zullen de klachten verdwijnen.

Hieronder worden een aantal voorbeelden waarmee u bij een osteopaat met uw kind terecht kunt:

 Huilbaby’s,onrustige baby’s Tijdens de zwangerschap of bij de geboorte kan er een bewegingsverlies ontstaan in de schedel of kunnen er blokkades ontstaan in de nek of de rug. Door de blokkades kan een baby onrustig worden. De baby zit niet lekker in zijn vel en zal daardoor veel huilen.

 Reflux Overmatig teruggeven van voeding is een probleem dat veelvuldig voorkomt bij jonge baby’s. Er kunnen structurele problemen aan ten grondslag liggen die te maken hebben met de maag, middenrif of slokdarm, of andere zaken als allergieën.

Darmkrampen Veel baby’s vertonen tekenen van darmkrampjes. Dit is herkenbaar aan onrustig gedrag, huilen en overstrekken.

 Kiss syndroom De oorzaak van het Kiss syndroom is te vinden in de bewegingsstoornis van de bovenste nekwervels en achterhoofd. Hierdoor ontstaan een groep van asymmetrieën in de lichaamshouding.

 ADHD, ADD, gedragsproblemen Bij kinderen met ADHD, ADD en andere gedragsproblemen is de hoeveelheid prikkels die ze krijgen vaak een groot probleem. Als er in het lichaam blokkades zitten, bijvoorbeeld in de schedel, de rug of de organen, komen er extra veel prikkels bij.

 Dyslectie,dyscalculie, leerproblemen Om goed te kunnen lezen, schrijven en leren is
het van belang dat een kind goed functionerende zintuigen heeft en de prikkels
op de juiste wijze kan verwerken. Gedurende de zwangerschap, de bevalling of
daarna kunnen er blokkades ontstaan die het ontwikkelen van de hersenen en/of
de communicatie kunnen verstoren.

 Rugklachten Een kind wat klaagt over zijn/haar rug moet altijd serieus worden genomen, omdat de rug nog volop in ontwikkeling is. Hierdoor kunnen klachten gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van een kind. Dit kan gaan van spanning tot pijn, van
vergrote krommingen tot scoliose.

 

  

Vragen?

Scroll naar boven